Архивирани статии

Реклама експо 2011

изложение на рекламните агенции в НДК - Реклама Експо

Тазгодишното изложение на рекламните агенции "РЕКЛАМА ЕКСПО" се проведе от 11.10 до 14.10 в Националния дворец на културата. Това е 21-то издание на изложението което събира огромен брой рекламни агенции, печатници и др. фирми в сферата на рекламата за да представят своите прдукти и услуги на над 2500 посетителя на ден.
Участниците са предимно сувенирни рекламни агенции и фирми специализирани в производството на специфични рекламни материали (обемни стикери, холограми и др.)

Тазгодишните награди на фестивала на рекламните агенции

награди за рекламна агенция

40 рекламни агенции се състезаваха в тазгодишното издание на фестивала на Асоциацията на рекламните агенции в морския курорт Албена, който се проведе от 7 до 10 септември.
Идеята на събитието е да се представят най-добрите постижения в рекламата през миналата и тази година и да бъдат наградени най-добрите рекламни агенции.
Според мнението на професионалистите въпреки раздвижването на пазара в България, кризата все още се усеща в рекламния бранш.
Въпреки че носителите на злато бяха по-малко, всички членове на рекламното жури са на мнение, че тази година на рекламните награди са показани по-добри и качествени продукти от миналогодишното.

Прогнози за ръст от 7 до 10% в рекламния пазар през 2011 г.

От Асоциацията на рекламните агенции – България прогнозират ръст на рекламния пазар от 7 до 10% през 2011 г. Ръстът се предвижда въз основа на предстоящите избори, които се очаква да повлияят сериозно на работата на всяка по-голяма рекламна агенция и да стимулират рекламния бранш. Очаква се компаниите да инвестират, за да разширят своя пазарен дял, което също ще допринесе за ръста в рекламата.
През 2010 година рекламни агенции споделиха, че рекламният им пазар се е свил с спрямо 2009 г., а годината е преминала в борба за оцеляване на медиите. Телевизионната реклама е запазила нивото на бюджетите си, но външната реклама и радио рекламата отчитат спад. Единствено Интернет отчита ръст на брутните рекламни инвестиции от 11% спрямо 2009 г.

Най-голям спад на рекламните бюджети е отчетен в пресата, поради липса на прозрачност, която предизвиква недоверие относно ефективността. През 2010 г. започна отпадане на издания, което се очаква да продължи и през 2011г. дори по-ускорено. Има очаквания за поява на нови медийни групи, което ще увеличи конкуренцията и ще повиши качеството. Много печатни медии ще инвестират в интернет сайтове. Заради рецесията клиентите ще се ориентират към прецизно таргетиране и по-ниските цени. За януари и февруари 2011 се отчитат едни от най-високите резултати в продажбите на Интернет реклама в България.

Какво е ретуш?

Ретуша може да бъде манипулация на изображения за модата, козметиката и рекламната фотография. Използва се и за възстановяване или подобряване – цвят, детайл, фон, размер, контраст, баланса на бялото, острота, отстраняване на елементи или видими дефекти по кожата или по други разнообразни материали.
Един от най-използваните способи в ретушa е колажа. В него, графичния дизайнер използва няколко снимки, за да създаде обединено композирано изображение.

Какво е SEO?

Много е важно за един уеб сайт, да бъде лесно откриваем от потребителите на Интернет, които са потенциални клиенти на услугата или продутите предлагани в него. За целта е нужно подобряване на позицията на показване в резултатите от търсене в Google или така наречената оптимизация на сайтове за търсачки (англ.: SEO - Search Engines Optimizitaion).Това е сравнително трудоемък и сложен процес на обработка на кода на сайтовете и страниците, както и самите текстове. Част от оптимизацията на уеб сайтове е и регистрацията и в множество други специализирани сайтове. Голям процент от уеб дизайнерите и собствениците на уеб сайтове имат за цел сайтовете, които развиват, да бъдат солидно посещавани. За тази цел, те се стремят към водещи позиции в резултатите от търсенето в търсачките, именно в които милионите сърфисти в Интернет всяка секунда претърсват Мрежата за нова и необходима информация.

Рекламна агенция ПроМарк Медия ЕООД

Работим в сферата на рекламния дизайн, печатни издния, разработването на цели рекламни концепции, мултимедийните рекламни продукти и рекламни презентации.

Повече

Контакти

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефон: 0883 465 477

Скайп:
свържи се с рекламна агенция ПроМарк Медия ЕООД